Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Kezdődik a mélygarázs tervezése

Ezúttal eredményes volt az Ötvenhatosok terére szánt mélygarázs tervezési munkálataira kiírt közbeszerzés. A terveket a győztes 220 millió forintért készíti el. A 27 000 nm-es, 900 férőhelyes felszín alatti parkoló építése és üzemeltetése számos eddig nem tisztázott kérdést vet fel.

A környéken élő erzsébetvárosiak előtt jól ismert az elöntött pincék jelensége. Mind a két metróvonal (M2, M4) építésekor azzal szembesültek az itt lakók, hogy a bérházak pincéi használhatatlanokká váltak, volt ahol 60 cm-nyi víz rekedt a legalsó szinten, és ezt csak állandó szivattyúzással lehetett valamelyest kordában tartani. A jelenség oka, hogy a Városligetben - mely eredetileg a Rákos patak vízgyűjtő területe volt - és a Duna felé lejtő területeken a talajvízállás eleve magas. Ha ezt a talajvízáramlást mélyépítésű műtárgyakkal (pl metróalagúttal vagy mélygarázzsal) megbolygatják, a víz a Liget felöli oldalon felduzzad. Nem járnak sokkal jobban a mélygarázs túloldalán élők sem, itt ugyanis a talajvíz elapad, ennek hatására a talaj mélyrétege kiszárad, összezsugorodik, a 130-150 éves házak pedig megmozdulhatnak. Ezt jórészt a falakon függőlegesen  végigfutó repedések jelzik a lakóknak, mint ahogy történt ez pl a Garay Center mélygarázsának építésekor is.

A Városliget területe egyébként alapozás, mélyépítés szempontjából kifejezetten kedvezőtlen talajviszonyokkal bír. A talajvíz állása magas, a vízzáró homokréteg nem stabil, és ezt még súlyosbítják meglévő tőzeges területek (A XIX. század első évtizedeiben a Ligetben még rendszeresen folyt tőzegkitermelés). Többszintes mélygarázsok ezért a területen csak résfalazásos technikával építhetők biztonságosan, ami jelentősen meg fogja emelni az építkezés költségeit, és jelentősen apasztani fogja a környék lakóinak stressztűrő képességét. A résfalazás ugyanis a cölöpverő gépek által keltett zajhatás miatt nem kis megterhelést fog pakolni a Liget mellett élők nyakába. . Ezen kívül a városligeti oldalon felduzzadó talajvíz elvezetését (átemelését) is be kell építeni a tervekbe, így küszöbölhető csak ki, hogy a Dózsa György út 100 évnél idősebb bérházai károsodjanak.

Az Ötvenhatosok terét ma napi átlag 900 - 1100 gépkocsi használja. Ebben benne vannak a környéki intézmények dolgozói, a 7. kerület közeli részén lakók, a Ligetbe érkezők, illetve a területet P+R parkolóként használók is. Mivel az új mélygarázs fizetős lesz, még nem lehet tudni, hogy az amúgy is súlyos parkolóhelykapacitási gondokkal küzdő Erzsébetváros milyen megoldást kínál lakóinak a kieső parkolóhelyek pótlására. Éppen ezért érthetetlen, hogy a kerület vezetése eddig semmilyen fórumon nem vetette fel ezt a problémát, sőt a Városliget Építési Szabályzatához kapcsolódó partnerségi egyeztetésen sem képviseltették magukat.

fotó:fortepan.hu, a Felvonulási tér az 1950-es években

MZS

Városliget intézményei