Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Helyzetjelentés a Ligetből

Szombat reggeli sétával egybekötött tudósítás a Városligetből, 2016. október 15-én. Megnéztük hogy állnak az építkezések, bontások, miközben a park használói élik megszokott mindennapjaikat.

Nagy erőkkel építik az ún. Feszl-pavilonokat az Állatkerti körúton, az Állatkerttel szemközt. 2 pavilon már szerkezetkésznek tűnik, a harmadiknál a tereprendezést végzik. Felújítják a területen álló volt BESZKÁRT épületet, úgy tudjuk ennek is vendéglátó funkciója lesz. A pavilonok átadását ez év novemberére ígérték korábban.

Így néz ki most az egyik pavilon

 

A közeli játszótereken az építkezés és a csípős idő ellenére is nagy élet van, a gyerekek mellett feltűntek a tai-chizők is a környéken.

Játszótér az épülő pavilonok mögött

A Városligeti körút elejéről a héten teljesen eltüntették a Bajor Sörsátor pavilonját. Helyén egy nagy lebetonozott terület éktelenkedik. Eredetileg ide szánták a volt vidámparki lézer-dodzsem épületet Pajtaszínháznak, de úgy tudjuk ez a Városligeti Színház megépülésével funkcióját vesztette, így végül nem kerül felállításra a Ligetben. Itt tehát máris lehetne a betont feltörni, és a területet visszaparkosítani.

A Bajor Sörsátor hűlt helye

A volt sörsátor mögött egyébként a Liget egyik legbékésebb, tisztásokkal tarkított része található. Aggályos, hogy ide, a fák közt észrevétlenül megbújó, volt Főkert telephely földszintes épülete helyére tervezik a Városliget zrt központi üzemeltetési épületét.

Ide tervezik az üzemeltetési központot, a Hermina út mellé

 

A Ligetben egyébként - bár ma munkanap van - most is rengeteg kocogóval, sétálóval, kisgyermekes szülővel lehetett találkozni.

A napi használók jól ismerik a legszebb és legcsendesebb sétautakat

A Közlekedési Múzeum és a Petőfi Csarnok környékén lényegesen siralmasabb a helyzet, ezeket a területeket láthatólag el is kerülik a Ligetbe járók. A múzeum bontása hónapok óta tart, mivel az épületben nagy mennyiségű azbesztet találtak, jelenleg beburkolva áll. A Petőfi Csarnok épülete pedig, ami jó ideje használaton kívül van, szép lassan teljesen az enyészeté lesz.

A Közlekedési Múzeum becsomagolt épülete, azbesztet bontanak

A Pecsa elhagyott szabadtéri színpada a rét felöl

Városliget intézményei