Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Ez történt a héten - Ligetszemle 2.

A hét legfontosabb történése, hogy teljes őszi pompába öltöztek a városligeti fák. Aki kilátogat, igazi impresszionista színorgiára készüljön. Azért is érdemes tenni egy ligeti sétát, mert így valószínűleg utoljára láthatjuk a főváros 200 éves közparkját.

2016. 10. 16-22.

Október 17-én a Városliget zrt közleményben reagált Karácsony Gergely zuglói polgármester megkeresésére, amelyben a Közlekedési Múzeum bontásáról, és az azbesztveszélyről kért felvilágosítást.
Semmiféle veszélyt nem jelent a Városliget környékén lakókra vagy a parkot látogatókra a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületének azbesztmentesítése, mert a bontási munkálatok szakszerűen és a jogszabályoknak megfelelően történnek - közölte a Városliget Zrt. hétfőn az MTI-vel. A zrt szerint a bontás a Magyar Azbesztmentesítők szövetségének közreműködésével folyik, a környéken nincs azbesztveszély. A szerintük félrevezető figyelmeztető táblák miatt – amelyeket ismeretlenek helyeztek ki a Ligetben – megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A közlemény teljes szövege

Az üres Közlekedési Múzeum a bontás előtt

Ide épül majd a Közlekedési Múzeum  65 méter magas üvegkupolája. A képen látható Hermina Tower épülete kb 50 méter magas.

 

A héten kiköltözött a régi Műcsarnok (Olof Palme ház) épületétől a Kertem, a pultot és a fényfüzéreket még nem vitték el. A terület jelenleg le van zárva, a Főkert ugyanis kénytelen volt fűmaggal bevetni a teljesen letarolt pázsit helyét. Hogy tavasszal kinyitnak-e még az kérdéses, a Palme házat ugyanis felújítják a Liget-projekt keretein belül. Funkciója még mindig nem tisztázott, de vendéglátóhely biztosan lesz majd benne. A Garten Studio - a tájépítészeti pályázat győztese - tervei alapján az épület mögött kerül kialakításra a Városliget zrt által megrendelt - amúgy teljesen tájidegen - rózsakert.

A Palme ház már kertem nélkül, de a pult és a fényfüzérek ottmaradtak.

 

Persányi Miklós miniszteri biztos meghirdette a következő zöld fórumot. Október 27-én a Városliget zöldfelületei, a fák sorsa és a tó lesz a fórum témája.

A Petőfi Csarnok előtti fák. Vajon mi lesz a sorsuk?

 

A hétvégére gyönyörű idő lett, szombaton tele volt a Liget a pihenni vágyó fővárosiakkal. Valószínűleg ez az utolsó ősz, amikor még zavartalanul élvezhetik a háborítatlan csendet a Ligetben.A Királydombon teltház van.

 

összes fotó: Majkó Zsuzsanna

Városliget intézményei