Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Fórum a közlekedésről

A mai fórum egyik fő kérdése a Kós Károly sétány lezárásának ügye lehet, de a Városligetet érintő közlekedési kérdések koránt sem merülnek ki ennél a pontnál.

Az M3 sztráda forgalmát a belvárosba vezető út gépkocsiforgalom elöli lezárása a Liget projekt egyik sarokköve. A Városliget zrt már többször megígérte, annak ellenére, hogy az építési szabályzatban előírt elkerülő utak és műtárgyak (pl Szegedi úti felüljáró) építésére egyelőre egy fillér sincs betervezve Budapest költségvetésében. Azt sem tudni egyelőre, mi lesz az Állatkerti körút sorsa, úgy tudjuk, a Liget Park biztos - Persányi Miklós az Állatkert igazgatója - innen is szeretné kitiltatni az autósokat.

További kérdés a Ligeten belüli közlekedés. A kerékpárosok problémája, hogy a tervek szerint  megszűnne az Olof Palme sétány, igaz helyette kapnának egy elkerülő utat a Ligeten belül, nem kellene tehát kikerekezniük a Dózsa György útra.

Így néz ki az "autómentes" Liget rendezvények idején

 

A tömegközlekedés is változások előtt áll. A tervek szerint a 70-es troli Ligeten belüli szakasza megmarad, sőt új megállóval is bővül a galéria épületénél. A 79-es viszont a Dózsa György úton kerülné ki a Ligetet.

Az új városligeti intézmények által generált célforgalom az egyik legproblémásabb kérdés. Az Olof Palme ház, a Magyar Zene Háza csak a Városligeten belüli utakról megközelíthető, így kérdés, hogyan lehet majd elérni, hogy az intézményekhez és a szabadtéri nagyrendezvényekhez kötődő szállítások és közönségforgalom ne zúdítson további gépkocsiáradatot a Ligetre. Az jól látható, hogy a zrt és a főváros jelenleg sem tud úrrá lenni a Ligetben eluralkodott autós káoszon. Mindennapos a füvön parkoló autók látványa a parkban.

"Célforgalom" a Vajdahunyadvár udvarán - jelenleg ezt senki nem szankcionálja

 

A környékbeli lakosságot és az autósókat a parkolás ügye érinti érzékenyen. A Dózsa György úti - jelenleg ingyenes - felszíni parkolás helyett mélygarázsok épülnek a területen. Itt viszont biztosan fizetős lesz majd a parkolás. A két érintett önkormányzatnak - 6-7. kerület - kéne megoldást találni arra a kérdésre, hogyan tudja majd a lakosság ezeket igénybe venni.

Városliget intézményei