Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Felpörög a Liget-projekt

2017-ben elkezdődnek a Városligetbe szánt épületek  - a színház és a Dózsa György úti mélygarázs - kivitelezési munkálatai. Az úszó Vb miatt nyáron nem lehet majd építkezni, így a trolik áthelyezése, és a vízvezeték kiváltása sürgős.

A Közbeszerzési értesítő szerint először a Városligeten belüli meglévő vízellátó rendszerek bontására, illetve új  víznyomó vezeték kivitelezésére kerül sor az Ajtósi Dürer sor nyomvonalán a Dózsa György út és a Hungária krt. között. A munkálatokat június 30-ig be kell fejezni.

A Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum építési helyeit fel kell szabadítani. A trolik közül csak az Állatkerti körúton és a Zichy Mihály úton közlekedő troli járat marad meg eredeti útvonalán, a többi járat kiszervezésre kerül az Ajtósi Dürer sorra és a Dózsa György útra. Itt a 74/75/79 trolibusz járatok útvonalának áthelyezése miatt az elektromos hálózatot is át kell építeni (6100 fm).

A kivitelezési munkák a pályázat lezárultával azonnal elkezdődnek, ugyanis 

— a víz gerinc építési munkákat a Vízművek Zrt. nyilatkozata alapján 2017. 06. 30-ig be kell fejezni,

— FINA 2017-es úszó vizes világbajnokság egyik helyszíne a Városligeti műjégpálya, így a rendezvény megkezdésétől az események lezárásáig útépítési munka nem végezhető,

— a Liget Budapest projekt létesítményeinek kivitelezési ütemterve szerint 2017 őszén meg kell kezdeni a Városligeti Színház és a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezését.

Ugyancsak a napokban írták ki a Liget területére, az objektumokra, és az építési helyek őrzésére vonatkozó közbeszerzést is. Eszerint a gyöztes feladata lesz a A Városliget biztonsági felügyelete: a parkot látogatók nyugalmának biztosítása, a közvagyon védelme, valamint a Városliget felújítása során épülő épületek, létesítmények, kertek és parkok létesítési munkafolyamatainak zavartalansága biztosítása.

Városliget intézményei