Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Több mint duplájába kerül a Közlekedési Múzeum felépítése a tervezettnél

A HVG részletes cikkben ír arról, hogy az eredetileg tervezett 7 mrd helyett jelenleg 15, 6 mrd-nál tart a Közlekedési Múzeum felépítése. Bár a beruházó rekonstrukcióról beszél, mára mindenkinek világossá vált, hogy egy teljesen új épületet húznak fel, ráadásul nem az eredeti helyén, hanem 6 méterrel a park felé tolva.

A replika építészet  állatorvosi lova készül a Városligetben. A valamikori Közlekedési Csarnok múzeumi célokra teljesen alkalmatlan épületét építik vissza a Hermina út mellé a Liget Budapest projekt keretében. Miközben a Nemzeti Galéria épületénél azzal szokott a Városliget zrt érvelni, hogy a várbeli épület alkalmatlan múzeumi célokra, a Városligetben épp egy ilyen alkalmatlan épület visszaépítése zajlik. A valamikor Pfaff Ferenc-féle csarnokról, már a 19. század végén is tudták, hogy nem felel meg a múzeummal szembeni követelményeknek, épp ezért nem is akarták megtartani, csak 10 éves fennmaradási engedélyt kapott a fővárostól. Hogy mégsem bontották le a 2. világháború előtt, annak pusztán financiális okai voltak, ugyanis a Lágymányosra szánt új múzeumépület soha nem készült el.

A Pfaff-féle csarnok  úgy lesz alkalmas a múzeum anyagának bemutatására, ha 9000 nm-t aláépítenek, itt lesznek a kiállítóterek. Az eredeti csarnok csak reprezentatív funkciókat fog betölteni: a kupolában kilátó, a földszinti épületrészekben rendezvényterem, ajándékbolt, étterem kap helyet.

Az eredetileg tervezett 7 mrd forint helyett az épület költségei jelenleg 15, 7 mrd-nál tartanak. További probléma, hogy mivel az épület beljebb kerül a park felé, a területen 107 db fa kerül veszélybe, sőt a Városligeti körút is útban lesz az építkezésnek. A Városliget zrt szerint az itt álló egészséges fákat mind átültetik, de hogy hová, arról nincsenek információk. Emlékeztetőül: a park rendezési terve még nem készült el, így nem tudni, a tájépítész tervező hová is akarja majd a Közlekedési Múzeumnál útban lévő fákat átültetni. Márpedig, ha a zrt meg akarja kezdeni tavasszal az építkezést, a fákat még a vegetációs időszak előtt át kell majd telepíteni az új helyükre.

Városliget intézményei