Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Gond lehet a Zene Házával is? - Frissítve

Ahogy megjósoltuk: nem érkezett érvényes ajánlat a Magyar Zene Háza kivitelezésére sem. Ma reggeli hír a Magyar Időkből. "Nehezen találnak kivitelezőt a speciális munkákra."

Valódi időutazáson vehetnek részt a budapestiek, ha a Liget projekt hírei között szeretnének eligazodni. Visszatértek ugyanis a korai 80-as évek, amikor a "sorok között olvasás" össznemzeti elfoglaltság volt.

Nem könnyű kihámozni a projekt vezetőinek nyilatkozataiból a valódi helyzetet, de úgy tűnik lelassult, vagy más értelmezések szerint le is állt a tervezett ligeti épületek kivitelezése.

Január elején még felgyorsuló beruházásokról, építkezésekről, közműkiváltásokról olvashattunk, márciusban Sághi Attila már csak a Feszl-pavilonok közelgő átadásáról és az Olof Pamle ház felújításáról beszélt, a többi Ligetbe szánt épületet nem említette. Közben kiderült, hogy a rendelkezésre álló költségkereten belül nem találtak kivitelezőt az állatkerti biodómra, és több mint duplájára emelkedett a Közlekedési Múzeum várható költsége is.

Mindezeken kívül nem kezdték meg a Közlekedési Múzeumnál érintett 107 db fa átültetését sem, pedig ezt a vegetációs időszak miatt március végéig be kellett volna fejezni.

Most Batta András zenetudós és Horn Márton, a Magyar Zene Háza tartalmi ötletembere nyilatkozot a Mandinernek. Horn nyilatkozatából kiderül, hogy a koncepciótervekhez képest történtek változások, de " az épület kontúrja" nem változott. A Nemzeti Galériával vont párhuzam miatt a cikkből úgy tűnik, a Zene Házánál is költségeket kellett csökkenteni.  (Emlékeztetőül a Nemzeti Galéria a koncepciótervhez képest jelentősen leegyszerűsödött, elmaradtak pl. a pagodaszerű tetősíkok az épületről)

"A ház mint épület kivitelezése most van közbeszerzés alatt, ennek eredményeképp derül majd ki annak pontos ára" - mondta Horn. A Zene Háza kivitelezésére egyébként tavaly ősszel írták ki a közbeszerzést, a tenderbontás dátuma december 19. volt. Az ajánlatok elbírálására és kihirdetésére 60 nap áll a zrt rendelkezésére, mely egyszer meghosszabítható 30 nappal. A közeli jövőben tehát megtudhatjuk, hogy érkezett-e érvényes, a költségkereten belül maradó kivitelezői ajánlat, vagy itt is elszálltak az árak.

Hogy a látványtervekről hová tűntek a tó partján álló védett platánok, és George Washington 1906 óta itt álló szobrát hová tervezik áthelyezni, arról egyelőre semmit nem lehet tudni.

Városliget intézményei