Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Hétvégenként lezárják a Kós Károly sétányt

Négy hétvégére lezárják a Városligeten átvezető Kós Károly sétányt a gépkocsiforgalom elöl. A cél, hogy a Liget jobb levegőjű és csendesebb legyen, áll a közútkezelő közleményében.

A Fővárosi Önkormányzat döntése értelmében 2017. augusztus 5-6-i, 12-13-i, 26-27-i és a szeptember 2-3-i hétvégéken szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig lezárják a gépjárműforgalom elől a Városligetet átszelő Kós Károly sétányt, hogy az ott pihenők és arra sétálók egy forgalommentes, ezáltal lényegesen csendesebb és jobb levegőjű közparkban tölthessék el a szabadidejüket. Az autóktól elzárt Liget egész területét így biztonságos körülmények között vehetik birtokukba a gyalogosok és a kerékpárosok. A Budapest Közút bízik abban, hogy a Városligetben kikapcsolódók megelégedésére szolgál majd a forgalomcsökkentés, miközben az autósoknak sem okoz időveszteséget.

Forgalmi változások

 

Az Állatkerti körútra az érintett hétvégi napokon – mint egyébként is – csak a célforgalom hajthat be, parkolni továbbra is lehet az útszakaszon. A Kós Károly sétány lezárása a Városligeti-tó feletti hídon kezdődik, így a Hősök terén a Millenniumi Emlékmű gépkocsival továbbra is körbejárható lesz, a térről pedig meg lehet majd közelíteni az Állatkerti körutat. 

 

Az M3-as autópálya bevezetője felől nem lehet majd a Kacsóh Pongrác úton keresztül lehajtani. Az Állatkerti körút felé az M3-as autópálya–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Hermina út útvonalon lehet majd eljutni. A Csáktornya park felől érkező 74-es trolibusz útvonala ugyanakkor nem változik, az M3-as autópálya felőli egyenes lehajtás csak a közösségi közlekedési járatok számára lesz megengedett.

 

Az M3-as autópálya kivezető szakaszára a Hermina útról, valamint az Állatkerti körútról – a célforgalom szabályait betartva, a parkolás befejeztével – továbbra is fel lehet hajtani.

 

A Budapest Közút a hétvégén a környéken autózóknak azt javasolja, hogy már a megközelítési útvonal választása során vegyék figyelembe az ideiglenes forgalmi rendet, és válasszanak más útvonalat, hogy a Kós Károly sétányt elkerülő forgalom ne kizárólag a környező utakra összpontosuljon. (Ilyen alternatíva például az M2-es autóút felől az M2–M0–M3–Kós Károly sétány–Andrássy út helyett az M2–M0–Váci út útvonal.)

A Vajdahunyad vára területére behajtási engedéllyel rendelkezők a Hősök tere felől hajthatnak be és ki a Kós Károly sétányra, a várba vezető bekötőútig.

via Budapest Közút zrt

Városliget intézményei