Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Megcsúsztak a promenáddal, 1,5 mrd-dal több a számla

Nyáron be akarják üzemelni a Dózsa György úti mélygarázst, ehhez viszont az eredeti tervektől eltérően már most rehabilitálni kell a környező zöldfelületet. 1,5 mrd-dal emelkedik a kivitelezői díj.

A Műcsarnoktól a tervezett Városligeti Színházig húzódna az ún. promenád, amely a volt Felvonulási tér helyén egy átmeneti zónát képezne a Dózsa György út és a park között. A tervező eredetileg erre a területre széles burkolt sétányt tervezett, rajta több kisebb vízmedencével, padokkal, talajtakaró foltokkal, és a Dózsa György út felőli oldalon új fasort is telepítettek volna.

Látványterv a promenádról, a mélygarázs felépítményei nem szerepelnek rajta

A promenád kivitelezése azonban csak akkor indulhat majd el, ha a Néprajzi Múzeum is elkészül. További probléma, hogy ha a színház az Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út szegletében nem épül meg, erre a területre is új tájépítészeti terveket kell majd készíteni. Szintén a promenád része a Regnum Marianum emlékhely, de ezt sem kezdték még el építeni, sőt az emlékhelyről még látványtervek sem készültek.

A promenád látványterve, a mélygarázsok lépcsőházait "lefelejtették" róla

A Városliget zrt ennek ellenére minél előbb szeretné beüzemelni a Dvorák sétány és a tervezett színház között húzódó, kb 30 000 nm-es mélygarázst, hiszen a késlekedés miatt jelentős bevételtől esne el. Használatbavételi engedélyt azonban csak akkor kapnak, ha a mélygarázs tetején illetve a környező építési területen rehabilitálják a zöldfelületet. Ez a mélygarázs kivitelezését végző cég feladata lesz, eredeti szerződésük így mintegy 1,5 mrd forinttal drágul. Hogy a tervezett promenád kivitelezése mikor indulhat meg ténylegesen, és ahhoz újra megbontják-e a most 1,5 mrd-ért rehabilitált zöldfelületet, egyelőre nem világos.

Így néz ki most a tervezett promenád helye a mélygarázs tetején. Ilyen felépítményből 4 db lesz a területen

 

fotók: 1-3. Garten Stúdió látványterv, 4. adatkutyak.hu

Városliget intézményei