Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Mozgalmas ősz elé nézünk a Ligetben

A Városliget beépítését koordináló ingatlanhasznosító zrt eddig nem sok sikert tudott felmutatni az idestova 6 éve húzódó projektben. A  három,  Állatkerti körúton felhúzott pavilonon kívül semmi nem épült meg a 250 mrd-os projektből. Gyorsítaniuk kell, ezért úgy remélik, ősszel elindulhatnak a munkagépek.

Az Olof Palme sétányon álló régi Műcsarnok felújítását már ősszel megkezdhetik. Az eredeti céljaira alkalmatlan épületben luxusétterem és rendezvényközpont lesz, esküvőre, partykra, fogadásokra bérelhető exkluzív termekkel.

Szintén ebben az évben esedékes a Dózsa György útra, a rondó elé tervezett Néprajzi Múzeum mélyépítési munkálatainak megkezdése. Itt azonban előtte még négy koros fát át kell ültetni, ami a fák méretéből adódóan nem lesz egyszerű művelet.

A következő épület, amihez még a télen hozzá akarnak kezdeni, a volt Hungexpo telekre tervezett Magyar Zene Háza. Emlékeztetőül: a japán építész Sui Fujimoto által benyújtott első terveket a Városliget zrt elvetette, mert nem látta garantáltnak, hogy magyar építőipari kapacitással meg lehet valósítani. Azóta az újratervezés nyilván lezárult, hiszen nemrégiben kiírták a generálkivitelezésre a szerződést. A módosított terveket a zrt hét lakat alatt őrzi, a közvéleménynek nem mutatták be ezeket.

Az új épület bruttó szintterülete 10 637 m2, alapterülete 3800 m2 lesz. A kiállítótéren kívül koncert és rendezvényterem, 200 személyes konyha, étterem és söröző-sörkert is helyet kap majd a Zene Házában.

Várhatóan jövőre kezdik a Dózsa György úti mélygarázs építését, és az év közepén készülhet el a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója. Ugyanakkor a Nemzeti Galéria kivitelezése csúszik, a Liget sarkába tervezett színház egyelőre lekerült a napirendről, a Közlekedési Múzeum pedig nem a közparkban kap helyet. A Pfaff-féle, hajdani közlekedési kiállítócsarnok a jelenlegi tervek szerint viszont megvalósul, de abban a magyar feltalálók múzeumát helyezik el. Itt jelenleg az épület újratervezése zajlik.

Városliget intézményei